Elke verhuizing ging het door mijn handen, mijn ‘poesie-album’ en elke keer verhuisde het mee. Inmiddels behoorlijk vergeeld en er zitten bladzijden los maar het is mij dierbaar. Het versje van oma bijvoorbeeld is zo origineel en met humor. Oma had er echt werk van gemaakt. Ze verwerkte mijn bijnamen ‘kleintje pils’ en ‘snibegien’ in haar gedichtje. 

Lieve Marie-José

Diogenes de wijze
Die woonde in een vat
Daaruit kan men bewijzen
Dat wijsheid hoort bij ’t vat
Dus kleine pilsje
Onthoud dat dan maar goed
Leef vrij en blij je leven
Dan komt het heus wel goed.

Je oma voor Snibegien.

Op de eerste pagina staat het versje van mijn vader. Ik ben zo blij met zijn tastbare, sierlijke hanenpoten. Als ik zijn versje lees ben ik zo weer in 1971, voel ik mij weer even 9 jaar en lijkt het alsof ik zijn stem hoor.

Lieve Marie-José

Voor jou mijn lieve kind,
Heb ik dit vers geschreven.
Omdat ik het prettig vind
Dat in je verdere leven,
Als je dit album openslaat,
Er eerst een vers van vader staat.
 
Je kunt er dan meteen
Een goede raad in lezen:
“Wees goed voor iedereen”,
en laat het altijd wezen:
“wat jij niet wilt dat je geschiedt,
doe het ook een ander niet”.

Je papa

Het wordt tijd om met plakband de herinneringen bij elkaar te houden, veel te dierbaar.

Doe ook mee!

 

Het poëziealbum van Marie-José

Mail jouw verhaal en foto’s naar vertellen@sureas.nl